Pre-Season - Reisverslag uit Rindge, Verenigde Staten van Sjors Velzen - WaarBenJij.nu Pre-Season - Reisverslag uit Rindge, Verenigde Staten van Sjors Velzen - WaarBenJij.nu

Pre-Season

Door: Sjogo

Blijf op de hoogte en volg Sjors

20 Augustus 2009 | Verenigde Staten, Rindge

What's up!?

Allereerst iedereen bedankt voor de reacties, mailtjes, smsjes en telefoontjes voor mijn verjaardag! Het was wel een van de vreemdste verjaardagen uit m'n leven denk ik...

Maar goed, ik ben nu al dik 2 weken in New Hampshire en het wordt eigenlijk steeds leuker. Meer en meer mensen komen terug van summerbreak om zich klaar te maken voor een nieuw schooljaar op de campus. Ik woon nu zelf bij een familie 6 mijl weg van de campus. Wat betreft transport ben ik geheel afhankelijk van mijn kamergenoot (Long Island, NY) en zijn blitse Honda Civic. Het huis waarin we wonen is echt bizar. Het schijnt dat het huis 200 jaar geleden is gebouwd en ze in de loop van de tijd gewoon een stuk huis er tegenaan hebben geschoven. Ik moet me bijna overal bukken binnen, vooral bij deuren, en de deurklink van onze badkamer is bijna op enkelhoogte voor mij. Helaas werkt het internet nog niet (vooral omdat ze in the middle of nowhere wonen) dus ik kan niet meteen reageren op e-mailtjes of andere berichten. Ik doe m'n best! Verder hebben ze 2 redelijk vervelende honden die ze wat mij betreft beter AD en HD hadden kunnen noemen. Ze vinden het ook erg lekker om na een zware training het zoute zweet van je af te likken; niet iets waarop ik zit te wachten om eerlijk te zijn... De familie is wel heel aardig trouwens. Echter, hoogstwaarschijnlijk ga ik volgende week samen met een oudere teamgenoot (Saint-Marc, Haiti) 1 mijl vanaf de campus in een mooi, normaal, huis met andere studenten wonen. Hopelijk kan ik dan echt gaan settlen en een thuisbasis opzetten. Overigens hebben ze hier hi-speed wireless, opdat ik mijn verslaving niet hoef te verwaarlozen.

Sinds vorige week donderdag zijn we officieel in pre-season met de hele groep (33(!) man ofzo) en ziet mijn schema er zo uit;

07:30 - Opstaan
17:45 - Avondeten
18:30 - Douchen
19:00 - Hangen op de campus/T.V./Schaken
23:00 - Slapen

En dat iedere dag, met uitzondering van wedstrijddagen. Een ijsbad is trouwens echt extreem relax; misschien wel wat voor Bekkerveld. Het komt er op neer dat je 10 minuten in water van 12-14 graden zit om zo je spieren te laten herstellen van een training. Het werkt echt! Order now, just call 1-800-555-3458! Dat is waar de gemiddelde reclame hier op neer komt; ze proberen je allerlei rare medicaties en middeltjes aan te smeren en dat 74 x per aflevering van Family Guy of CSI! En omdat ooit een of andere domme Amerikaan dat product verkeerd gebruikt heeft moeten ze ook alle eventuele bijwerkingen erbij vertellen; ik begrijp niet dat er nog mensen zijn die dan iets willen bestellen als je dat allemaal hoort... Maar goed, ik dwaal een beetje af. Het team bestaat uit allerlei verschillende nationaliteiten (V.S., Brazilie, Colombia, Haiti, Jamaica, Engeland, Portugal en natuurlijk Nederland) dus dat is een hele opgave om de verschillende speelstijlen te combineren. Maar mijn (Engelse) coach is zeer bekwaam en echt een aardige gast dus dat gaat wel goed komen. Het niveau is best heel aardig, maar aangezien het grootste gedeelte van het team jonger dan 20 jaar is zie je veel fouten door een gebrek aan ervaring. Ook zie ik aan een aantal gasten die gewoon goed kunnen ballen dat ze het spelletje niet goed kunnen "lezen". Iets wat ik vooraf al een beetje verwachtte. Zelf moet ik nog een beetje op gang komen en vooral wennen aan het nieuwe team en ik merk dat zij ook aan mij, als voetballer en als persoon, moeten wennen.

Gisteren hadden we onze eerste oefenwedstrijd (slechts dik anderhalf uur rijden naar Rhode Island) en dit soort tripjes bevorderen de chemie van het team. Ik heb wat aangeklooid met de i-podgeneratie (de Freshmen: (17/18 jaar en eerst allemaal met doppen in hun oren) en dat was best gezellig. Onze tegenstander was echt ontzettend slecht terwijl ze toch echt ook met 25/30 man waren. Coach vertelde dat we dit seizoen waarschijnlijk meer van dit soort teams tegenkomen; bal naar voren trappen/er dom achteraan rennen/verdedigers die alleen maar dom kunnen beuken en geen inzicht hebben dus dat belooft wat voor komend jaar. Iedereen kreeg een half uur speeltijd, maar morgen hebben we weer een wedstrijd. Gelukkig is dat wel een goeie tegenstander. Ook in de wedstrijd was het wennen voor mij maar het ging niet heel slecht. De uitslag was trouwens (maar) 1-3...

Nou, ik denk dat jullie nu wel weer een beetje up to date zijn van mijn leven hier. Het is hier trouwens echt al 2 weken ontzettend warm en strakblauwe lucht; ik zal a.s.a.p. wat foto's van de campus plaatsen. Het is nogal heuvelachtig en bomen , heel veel bomen. Over heuvels gesproken, afgelopen dinsdag zat ik rustig van mijn 2 volle borden en 4 glazen Gatorade (dat spul zit al in m'n aderen geloof ik) te genieten toen er opeens een vrouw naar me toe kwam: "Ben jij de Nederlandse voetballer?" Bijkt dat ze al 40 jaar in Amerika woont en op de campus werkt nadat ze vertrokken is uit, jawel, Gulpen! Zit je aan de andere kant van een heel erg grote plas water en dan kom je nog Limburgers tegen. Wat een fantastische wereldburgers zijn we toch!

Take care and get Out of the Darkness and into the Light!

Sjogo

• 20 Augustus 2009 - 17:56

Mosterd:

Klinkt goed dat ijsbad.. Met de tropische Tilburgse temperaturen (alliteratie) momenteel zou ik ook wel zo'n ding willen hebben.

Ciao!

• 20 Augustus 2009 - 18:01

DP:

*first post*

Oesh, strak programma! Minder van dat huis.. ergens settlen voor langer dan een week is wel weer eens relaxed, na 1,5 maand uit een koffer leven.. wat jij..

Have fun!

• 20 Augustus 2009 - 18:02

DP:

Ai, geen first post meer :(, typen duurde te lang..

• 20 Augustus 2009 - 21:27

Hurk:

Kutnederlanders ook :P Wat je thuisbasis betreft; onthoud: All your base are belong to us!!
    Kijk overigens wel uit met je enkels he... kan vervelend uitpakken een incapabele verdediger :P
    Heb je de ipodgeneratie al zover dat ze bepaalde uitdrukkingen overnemen (shepherd, father, bathrooster, roofrabbit)??

Dikke kus..

ps mijn eerste trainingen voel ik aardig, zo'n ijsbad zou hier in de casa ook niet misstaan :P

• 20 Augustus 2009 - 22:49

Tim:

Het ijsbad blijft de gemoederen bezighouden... Denk dat ik maar even 1-800-555-3458 ga bellen, Huls 3 kan er ook wel ene gebruiken...

Succes nog en zorg maar dat je in de basis komt!

• 21 Augustus 2009 - 09:22

Mos:

PWN'd ur f1rst p0st n00b xD

eehm.. ja.

• 21 Augustus 2009 - 13:44

Mot:

Druk schema idd,

maar ik 'presumeer' dat dit je alleen maar ten goede zal komen wat betreft het veroveren van je basisplaats.

Ook nog gefeliciteerd met je verjaardag, shame on me dat ik het ben vergeten.

Mot

• 24 Augustus 2009 - 10:53

P:

Nou, op die manier kom je niet toe aan vervelen.. Als ik dat zo hoor kan ìk zelfs nog voetballen in de vs ;)

• 31 Augustus 2009 - 16:15

Fabi:

Hee Sjogo! Wat een schema...zou denk ik al niet meer dat eerste ijsbad uitkomen:P. Enjoy! x