Skandinavia
Door: Sjogo
Blijf op de hoogte en volg Sjors
19 September 2011 | Zweden, Stockholm
Met een 'quer-durchs-land'-ticket zijn we Duitsland in Regional-Züge doorgecrosst om 's avonds laat in Kiel te arriveren. Een 'quer-durchs-stadt' later en 3 koningen lagen dicht op elkaar in een Kingsize-bed. Omdat Duitsland ons niet enorm kon bekoren zijn we meteen naar Kopenhagen vertrokken.
Met dank aan Aadt en local Claus hebben we de stad intens mogen beleven. Bij dag als nuchtere Limburgse toeristen al sightseeing en cultuursnuivend en bij nacht als genietende en vergiftigde buitenlanders. Hoofddoelen waren om het lieve zeemeerminnetje en de Ruendetueren - denk B&A - te bezoeken. Tijdens ons verblijf was de Deense bevolking middenin de nationale politieke verkiezingen, dus hebben wij van die gelegenheid gebruik gemaakt om een choreografisch inventieve post-electorale aselecte steekproef te doen om de opinie omtrent de Liberale Alliantie te peilen. Het feit dat dit om 5 uur in de ochtend gebeurde droeg niet bij aan de validiteit van het onderzoek; misschien was het daarom dat enkele Vikingen het minder op prijs stelden. De brokkelbokaal is al opgeëist door een anonieme medereiziger.
Omdat Stockholm tjokvolm was geboekt werd Malmö onze volgende støp. Een korte treinrit verder lagen we in een bed lekker uit te brakken. De roots van Zlatan hadden buiten een avonturenminigolfbaan - Go GolfVaardigheidsBewijs - weinig spetterends te bieden, al bood een terrasrijk plein een prettig uitzicht op de lokale bevolking.
Stockholm op zondag was beter te doen, dus hebben we hier de hippe vogels bij hippe bars proberen uit te hangen. Echter ons energie-niveau had een flinke deuk opgelopen. Vanavond gaat onze gemaskerde muchacho Keje Norris ons verlaten en vervolgen wij onze reis, dit keer niet per trein maar per party-boot, naar Helsinki.
Het is opvallend hoe stug mensen in hun eigen taal tegen ons blijven praten, zelfs als wij hen met glazige ogen staan te bekijken. In het Verre Oosten zal dit waarschijnlijk minder snel voorkomen. Overigens is het weer weer matig, maar dat is niet vreemd voor dit deel van de wereld. Voor een sfeerimpressie zie: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150385527155815.408542.594200814&l=14b99f2f74&type=1
Travelstats:
# treinen: 12
# shotjes: 16
# iPadbordspelletjes: 6
# krabben: 7
# foto's: 430
Take care and remember flideflüdeflåde.
Sjogo
19 September 2011 - 10:29
Fabiënne:
Hee kerels! Het klinkt weer heel goed allemaal. Veel plezier nog met alle treinen/shotjes/partyboot etc. Ben benieuwd wat jullie verder weer allemaal mee gaan maken. Have fun! xx Fabi -
19 September 2011 - 10:30
C++:
WTF!?
Overigens Bekkerveld 0-0. Missen ze een scorende spits? -
19 September 2011 - 10:56
Laurie:
hahahaha! dit belooft wat voor de komende 3 maanden (zoals een vergiftigde lever bijvoorbeeld ;))
desalniettemin, enjoy! x -
19 September 2011 - 11:03
Marieke:
Ha Sjogo en de rest,
Sjogo je klinkt als een tweede Giphart!! Leuk geschreven.
Maar goed hoor dat jullie je onderweg nog even bezig houden met het promoten van de lokale politiek. Werkelijk de meest vreemde foto's die ik in tijden heb gezien :)
Eh krabben maar 7? Dat lijkt me erg weinig...;p
Have fun! xx -
19 September 2011 - 11:08
Dyon:
Veel plezier in Helsinki, als het mooi weer is even een bootje naar Suomenlinna/Sveaborg pakken.
19 September 2011 - 11:13
Loes:
Ik vind t ook erg leuk geschreven, maar zit nu net ook spelling van groep 8 na te kijken, en tja ... Maar goed het mag de pret niet drukken he! Veel plezier! xx
19 September 2011 - 11:21
Weer Matiig? :
"weer weer matig, maar dat is niet vreemd voor dit deel van de wereld"
Amsterdam: Sunshine hours / year: 1,601, Precipitation mm/year: 832.8
Stockholm: Sunshine hours / year:
1,823.9, Precipitation mm/year: 540 -
20 September 2011 - 15:47
Marij & Jo:
Leuk te horen wat jullie al in de 1e week hebben meegemaakt. Vakantie en toch nog geinterssseerd in de plaatselijke politiek! We gaan er vanuit dat jullie de partyboot overleefd hebben en jullie trip volgens planning voortzetten. KIEK OET allen!!!
Grt. Marij en Jo -
20 September 2011 - 18:06
French&Muti:
Leuk en bijzonder verhaal. Taaltechnisch rammelt het flink, brak....? Zien we dat ook eens van onze eeuwige verbeteraar!
Wensen jullie een fantastische voortzetting. Geniet er maar van.
Kippis! -
21 September 2011 - 11:02
SJoerd:
Ai begint het reisgenootschap al uit te dunnen? Dat verhaal doet me denken aan een film, maar die gaat over ringen dus niet van toepassing hierop. Klinkt goed man daar! Hoe ziet de planning eruit, wanneer willen jullie in china aankomen?
Gr Sjoerd -
26 September 2011 - 08:55
Jan Knaapen:
Echt een groep jonge honden die uitgelaten worden.
Succes met de reis ik volg jullie.